Dansko pecivo je slatko pecivo koje je postalo specijalitet Danske i svih susednih Skandinavskih zemalja. Njegova popularnost je proširena na ceo svet mada se recepti za pripremu ovog ukusnog peciva mogu razlikovati od zemlje do zemlje.
 
Dansko pecivo kao i kroasan originalno potiče iz Beča, gde je poznato po imenu Golatschen, što u originalnom prevodu podseća na Tursku baklavu ili štrudlu. U zemljama kao što su Danska, Island, Norveška i Švedska prevodi se kao Bečki hleb.  
 
Dansko pecivo je u ponudi Klasa više decenija i recept po kome se sprema je razvijen s puno ljubavi do svog prepoznatljivog čarobnog ukusa.

 

  • Dansko pecivo sa čokoladom
  • Dansko pecivo sa pečurkama
  • Dansko pecivo prazno
  • Dansko pecivo sa sirom
  • Dansko pecivo sa šunkom
  • Dansko pecivo sa vanilom
  • Dansko pecivo sa visnjom