‘’Beogradska pekarska industrija’’ na našem tržištu postoji od 1946. godine. Iz malih pekara skromnih kapaciteta izrastao je u giganta u pekarstvu koji svoji asortiman proizvoda plasira na tržište kroz maloprodajnu mrežu u okviru poslovnog sistema ‘’KLAS RETAIL’’ a najveće količine se realizuju posredstvom velikih trgovinskih lanaca širom zemlje ( Idea, Mercator, Metro, DIS, Veropoulos...) kao i samostalnih trgovinskih radnji. Takođe, BPI svojim proizvodima snabdeva državne ustanove i institucije širom zemlje sa kojima ima uspešnu dugogodišnju saradnju.
 
Od druge polovine 2006.godine ‘’Beogradska Pekarska Industrija’’ prelazi u akcionarsko društvo i sedište preduzeća seli u Južni Bulevar 112 gde se organizuje proizvodnja i centralizuju sve prateće službe, a daljim procesom transformacije krajem 2008. i početkom 2009.godine u svoj sastav priključuje druge pogone i povezana preduzeća koja posluju kao pogoni BPI-a.
Od početka 2014.godine Beogradska pekarska industrija menja svoje sedište kao i glavnu proizvodnju osnovnih i specijalnih vrsta hleba i peciva na lokaciju u Zemunu, ul.Đorđa Čutukovića 1. U 2015.godini prelazi u društvo sa ograničenom odgovornošću - Beogradska pekarska industrija doo.
 
I pored značajnih transformacija vlasničke strukture i ostalih promena kroz koje je prošla, ‘’Beogradska Pekarska Industrija’’ sačuvala je svoj brend i ostala je sinonim za tradicionalni kvalitet i predstavlja jednog od najznačajnijih proizvođača pekarskih proizvoda na našim prostorima.